Cooperació internacional en l’àmbit universitari

Des l’any 2016, la FCV ha continuat amb la Cooperació Internacional en l’Àmbit Universitari. Durant 8 anys, s’ha mantingut el programa de Cooperació amb Ucraïna, vinculat a una estreta col·laboració amb l’Institut Superior de Negocis Turístics de la ciutat de Donetsk.

El conflicte bèl·lic que es pateix en aquesta ciutat ha motivat el tancament d’aquest Institut i la diàspora de part del seu professorat. Aquest va generar la finalització de la col·laboració amb Donetsk i, també, va donar per finalitzada la realització del curs Perfeccionament en el Sector Hoteler.

No obstant, i gràcies al fet de mantenir el contacte amb professors de l’Institut de Donetsk, s’ha iniciat una nova col·laboració amb la Universitat de Sant Petersburg, qui prefereix que la col·laboració es centri en facilitar l’aprenentatge de la llengua i aspectes de la interculturalitat dels i les estudiants.

En aquest marc, s’ha organitzat el curs Perfeccionament en l’Idioma Espanyol i en la Comunicació Intercultural tant com a curs d’estiu, com a curs de tot l’any. Durant l’any 2016, han participat 2 alumnes pel curs d’estiu i 8 pel curs de tot l’any.

Aquesta activitat s’organitza en el marc del Campus Universitari de la Mediterrània (vinculat a la Universitat Politècnica de Catalunya), l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Institut Europeu de la Mediterrània, sota la gestió de la FCV.