La Fundació Catalunya Voluntària és entitat sòcia i promotora del projecte de 2 anys de durada (2019-2020) Through the Lens of the Other, projecte liderat per l’entitat Inter Alia de Grècia, i que compta amb la participació de 12 entitats i institucions més de Grècia, Itàlia, Malta, Turquia, Alemanya, Suècia, Hongria, Bulgària, Romania i Regne Unit.
Del 17 al 20 de gener 2019 va tenir lloc a Berlín, la primera trobada dels i les representants de les entitats sòcies, amb l’objectiu d’establir unes bases i línies d’acció conjuntes i donar inici al projecte.
El projecte es composarà de diferents trobades internacionals, en concret, una formació a Romania, dos intercanvis juvenils, un a Malta i l’altre a Hongria, una mostra de vídeos documentals a Grècia i una trobada d’avaluació final del projecte a Turquia. A més, hi haurà una part de treball per part de cada entitat a escala local, on es crearà un grup de treball local i s’organitzaran diferents esdeveniments, en aquest cas a Barcelona.
El projecte vol explorar noves formes d’entendre i abordar la discriminació a Europa, fent recerca sobre diferents minories i grups marginats, utilitzant el concepte d’interseccionalitat i sistema d’opressions.
Quina és la situació actual a Barcelona? Quines són les minories, grups margints, que pateixen més opressions? Com estan rebent aquestes opressions?
Alguns dels objectius del projecte són:
– Promoure actituds positives cap als grups discriminats;
– Reduir els prejudicis i promoure la integració social, fomentant així la inclusió de persones marginades;
– Promoure la diversitat i l’empatia.
– Promoure la integració i la cohesió entre els estats membres de la UE en matèria de drets i llibertats.
Està previst que es puguin assolir els objectius gràcies al fet de:
– Desenvolupar diverses habilitats i competències dels i les joves, joves treballadors/es i organitzacions juvenils;
– Oferir material educatiu d’accés obert sobre l’ús de la intersecció per combatre la discriminació;
– Utilitzar creacions de mitjans originals en una campanya de sensibilització contra la discriminació;
– Involucrar grups marginats en accions cíviques i un procés participatiu de co-creació;
Si voleu conèixer més detalls del projecte o què cal fer per participar i formar part del grup de treball local, podeu contactar amb nosaltres a: comunicacio@catalunyavoluntaria.cat (Lorena)
El projecte està subvencionat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea.