Movaneba és la capacitat de conservar un moment de pau a l’interior, la capacitat de retenir una sensació de benestar de forma duradora. I és que Geòrgia ens ha sorprès i enlluernat amb les seves singularitats, en les seves paraules, tradicions i paisatges. Però sobretot ens ha donat l’oportunitat de formar-nos en el camp de la feina en projectes per a la construcció de pau, tant comunitària com personal.
La setmana de el 2 a el 10 de juliol vam tenir l’oportunitat de nedar al mar negre de Kobuleti, experimentar pluges tropicals, descobrir ciutats futurísticas com Batumi, provar el Cha-Cha i atipar-nos de formatge amb els Khachapuri. Però sobretot ens va donar la possibilitat de discutir entre professionals joves d’Espanya, Polònia, Alemanya, República Txeca, Azerbaidjan i Geòrgia sobre els conflictes presents en els nostres territoris.
Situacions de discriminació que estaven succeint paral·lelament a l’training on ens trobàvem: pobles proclamats LGTBI free a Polònia, discriminació econòmica a Alemanya, matrimonis forçosos a l’Azerbaidjan, diferenciació racial a República Txeca, acció de l’església ortodoxa en contra de la manifestació LGTBI a Geòrgia i la mort de Samuel a Espanya … Certament també compartim conflictes territorials a tots i cadascun dels països representats, però quin és el denominador comú de tot aquest malestar?
La manca de respecte als drets humans. Una perspectiva que queda cega si no integrem una visió feminista a les situacions de discriminació. Un gran repte per aconseguir en territoris on el feminisme és demonitzat o es culpa de “la pèrdua de valors tradicionals”. És hora de plantejar-nos quina és la lògica darrere dels valors preestablerts, així com les dinàmiques de poder que perpetuen. Com a professionals de programes i estudis de benestar social i la seva repercussió en processos de pau és imprescindible que ens posem les ulleres roses i les reclamem als nostres companys.
Un gran repte que vam iniciar el proper octubre amb la segona fase de la formació on anem a dissenyar projectes d’intervenció a nivell local en les nostres comunitats. Amb moltes ganes d’afrontar el repte! La Laia, Anna i Júlia!