Hola, sóc la Júlia, d’Alemanya, i acabo de finalitzar les meves pràctiques Erasmus + a la FCV.

L’any 2016 ja vaig viure a Barcelona durant un any, quan vaig fer un màster en antropologia i, des de llavors, sempre havia volgut tornar. Les pràctiques amb la FCV han estat l’oportunitat perfecte per reconnectar amb la ciutat i guanyar experiència professional en el camp en el qual m’agradaria treballar.

Les pràctiques només han durat dos mesos, però la llista de coses que he fet i après durant aquest temps és llarga! El primer dia, em van demanar assistir a una reunió de representants d’entitats membres de la xarxa espanyola de la Fundació Anna Lindh, el que va ser força emocionant per començar alhora que un subtil recordatori de que realment hauria de fer classes de català aviat.

La segona setmana, el meu coordinador, Lluc, em va preguntar si volia participar en un curs de formació internacional a Croàcia, ja que encara quedava una plaça lliure. I tant que volia! Així que, la tercera setmana ja estava sortint de Barcelona de nou per trobar-me amb joves constructors de pau de tot Europa, en una setmana de formació intensa dedicada a l’educació no formal. Vaig tornar molt motivada i inspirada i vaig començar a planejar una activitat d’aprenentatge no formal pel meu compte: un taller per crear consciència sobre els estereotips, que duré a terme aviat.

La gran tasca del meu segon mes va ser escriure una sol·licitud per a la Comissió Europea, per a realitzar un nou projecte de la FCV. El projecte té com a objectiu apoderar a joves refugiats i immigrants que viuen a Barcelona i en altres ciutats europees a través de la seva participació en programes de voluntariat actiu. He assumit una gran responsabilitat en el procés de preparar la documentació, el que realment vaig apreciar, tot i que això va implicar més hores de feina de les previstes, també per la proximitat de la data límit. Però, el millor de tot: si el projecte s’aprova (la qual cosa no és gens fàcil), fins i tot podria tenir una feina a la FCV!

A part d’això, he estat involucrada en altres projectes que la FCV està duent a terme, com, per exemple, un que tracta sobre la Resolució 2250/2015 del Consell de Seguretat de l’ONU sobre Joventut, Pau i Seguretat.

Aquests dos mesos, he tingut l’oportunitat d’aprendre molt sobre la cultura de pau, l’aprenentatge no formal i intercultural, les polítiques de joventut, la forma en què funciona una ONG i les xarxes de diferents organitzacions i actors en el camp de la feina juvenil i la construcció de la pau.

Les pràctiques han superat les meves expectatives, gràcies a l’equip de la FCV. I, per cert! mai em van demanar que fes cafè perquè no hi ha cafetera a l’oficina 🙂

Julia