EMPRENEDORIA EN ZONES RURALS

El projecte es va dur a terme a “La padure”, un hostal rústic al bell mig del bosc, no hi havia ciutat, ni bars ni cap mena d’enrenou, ni falta que feia! Teníem un bosc meravellós per passejar, bàdminton i volley per fer esport, jocs de taula per entretenir-nos i un munt de bona gent per passar-ho bé.

Els primers dies es notava un ambient nerviós, hi havia qui es preguntava si el seu anglès seria prou bo, si les activitats serien divertides, si podrien fer amistats amb diferents cultures. Segons passaven els dies, a mesura que ens anàvem coneixent, ens sentíem més a gust i aquest sentiment d’incertesa anava desapareixent.

El tema en qüestió, l’emprenedoria, es va tractar d’una forma distesa, creativa i divertida, fomentant la cooperació en equips internacionals. Vam crear idees de negoci amb els objectes més diversos, es van organitzar xerrades amb emprenedors que van compartir experiències amb nosaltres i formacions sobre el tema. Tot això ens va permetre apropar-nos al tema amb una nova perspectiva i veure que és més assolible del que pensem. També, al treballar amb gent d’altres països, ens va fer veure que hi havia més coses que ens feien semblants que diferents, fomentant un esperit d’unió i amistat que aniria fent-se més fort segons avançava el projecte.

Les organitzadores i l’staff van ser molt amables, es preocupaven de resoldre qualsevol problema que hi pogués haver i de fer-nos sentir a gust. El ritme del projecte va ser bo, teníem prou activitats, però també disposàvem de temps lliure. Cal remarcar que algunes activitats eren bastant lúdiques, com visitar un poble proper o passejar a través del bosc fins a una església ortodoxa. El menjar va ser curiós, constava de moltes sopes amb un fort sabor a herbes i diversos plats típics d’allà com la mamalika, un plat molt semblant a la polenta.

Durant aquests dies vaig viure moltes experiències enriquidores, recordo buscar el poble més proper corrent a través del bosc amb un amic francès i un gos de l’hostal, partides d’escacs cervesa en mà a la una de la nit amb una amiga turca, intentar aprendre acro yoga amb les noies d’espanya, anar a buscar fusta amb destral per fer una foguera a la nit, mirar els estels l’últim dia amb els nois turcs mentre escoltàvem música típica dels nostres països, i coses tan simples com prendre el sol mantenint una bona conversa.

De camí a l’aeroport tothom marxava amb una bona sensació per tot el viscut.
Les persones que dubtaven del seu anglès parlaven amb més fluïdesa, els que dubtaven de la utilitat de l’emprenedoria marxaven amb nous coneixements i qui tenia por de no connectar amb altres cultures marxaven amb noves amistats i la promesa de fer-los una visita als algun dia.

En general va ser una setmana molt maca de la que tothom vam treure coses bones.
Moltes gràcies a la fundació per fer-ho possible. 

David Collado