El projecte Made in You(th), ha estat un projecte sobre el foment dels valors europeus utilitzant activitats d’educació no formal utilitzant eines com el teatre, la dansa o el cant, entre d’altres.

El projecte va tenir lloc a Àustria, a la localitat de Klaffer a prop de Linz. Els països participants van ser Àustria, República Txeca, Turquia, Portugal, Romania, Croàcia i Itàlia, a més, d’Espanya.

Els primers 2 dies del projecte, ens vam centrar en treballar amb activitats de coneixença així com dinàmiques d’equip pel tal de familiaritzar-nos amb la resta de participants així com agafar confiança alhora de parlar en anglès i participar i organitzar activitats.

A partir d’aquí, ens vam centrar en treballar els valors europeus. Un dels objectius va ser identificar quins són els valors de la Unió Europea així com veure quins valors tenim compartits des de la visió de cadascun de nosaltres, tant individualment com per equips nacionals.

Al principi, les activitats estaven organitzades per l’equip trainer del projecte. A partir d’aquí, la metodologia de treball va ser organitzar Workshops per equips nacionals.

En aquests workshop, cada equip triava un valor europeu que volia fomentar així com una activitat per a que la resta de participants elaboressin una tasca i fessin una reflexió sobre el conjunt dels valors europeus. El fet de tenir la possibilitat de treballar els valors europeus des de la visió de cadascun dels països, va ser una experiència molt enriquidora amb activitats com teatre i jocs, entre moltes d’altres.

Els últims 2 dies, tots els participants del projecte ens vam centrar en construir conjuntament una presentació d’un 30-40 minuts en 4 grups diferents. Cada grup tenia una eina artística diferent a treballar que eren teatre, dansa, art i cant.

Malgrat no tenir molt de temps per fer-ho, la presentació final del projecte va ser molt gratificant veient com totes les persones tenien ganes de contribuir per a fer una presentació que fos un reflex dels valors europeus així com de les grans dinàmiques que s’havien desenvolupat entre els participants del projecte.

Un aspecte molt important que ens agradaria destacar és la organització de les intercultural night. Per a cadascun dels dies del projecte, cada país organitzava una presentació que incloïa habitualment menjar local però també vídeos, danses, karaokes i fins i tot, roba tradicional del país.

El fet que cada dia fos un país diferent, ens va motivar molt a voler fer-ho bé i també compartir la cultura, la dansa, l’art, etc. Això ens va ajudar a conèixer altres països, a voler visitar aquests països i també a cantar i aprendre a ballar danses que no coneixíem. Cada dia, era un viatge.

Estem molt contents d’haver pogut participar en aquest projecte i haver tingut la oportunitat de conèixer amistats increïbles que ens emportem i que esperem poder retrobar-nos. Sense cap mena de dubte, tenir la oportunitat de participar en altres projectes d’intercanvi així com formacions, seria una gran oportunitat i satisfacció. Ens hem quedat amb ganes de més.

Paula, Sheila, Emma, Gabi, Pol, Ramon