El 12 i 13 de novembre la FCV va participar en la trobada de construcció de xarxa GoEU organitzada per la consultora Magenta, d’Astúries, a Barcelona, amb la participació de més de 20 experts, gestors de projectes i consultors internacionals, representants d’entitats privades, lucratives i no lucratives, de Polònia, Xipre, Portugal, Grècia, Romania, Àustria, Itàlia, Regne Unit, Geòrgia, Bulgària, França i Catalunya.
La trobada va servir per rebre informació sobre els diferents programes d’acció comunitària i per conèixer propostes molt diverses, per part d’organitzacions amb una llarga trajectòria en el desenvolupament d’iniciatives internacionals, intersectorials i de llarga durada.
Un dels consultors va presentar fins a 6 propostes diferents, en representació de centres educatius i de formació professional, escoles de negocis, universitats,etc.
La FCV va presentar dues propostes, una per aprendre de les experiències d’entitats de diferents païsosque han incorporat a persones refugiades en els seus equips, per tal de remoure els obstacles que dificulten la seva participació en iniciatives de voluntariat, i, una altra, per crear nous recursos de formació que ajudinals/les joves a liderar iniciatives i campanyesd’incidència pública perlatransformació social.
La FCV va participar en els diversos grups de treball per conèixer més detalls de les propostes i l’experiència de les entitats en el marc dels diferents programes europeus.
Confiem poder oferir noves oportunitats de formació, de mobilitat i de voluntariat per a joves i per a líders d’entitats.
La FCV té previst formar part d’iniciatives per a la construcció de noves associacions estratègiques, per a la realització de projectes d’ innovació i per a la creació i promoció de nous recursosde formació, reglada i no reglada, sobre temes, com, per exemple, com fer servir l’expressió corporal i la dansa en iniciatives d’educació social.
Tenim previst també contribuir en la creació de materials educatius per escoles,sobre la realitat en l’actual context europeu,així com formar part d’ iniciatives que donin solucions a problemes que tenen lloc arreu d’Europa, com són l’atur juvenil, les desigualtats socials, el bullying, l’addició a les tecnologies o els hàbits de consum urbans, insensibles la crisi climàtica.
Per a més informació sobre la trobada i els seus resultats, podeu enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat (Lluc)
Lluc Martí