L’Escola de Fleca i Pastisseria de Sofia (Bulgària)  va deixar de donar classes la darrera setmana d’abril.  Per quina raó? Perquè el professorat estava a Barcelona, participant en la visita d’estudi ‘European Partnerships for Better Vocational Training’, organitzada per la Fundació Catalunya Voluntària, gaudint d’un intens programa d’aprenentatge i d’intercanvi basat en visitar diverses escoles i entitats.

El grup va arribar el Dia de Sant Jordi, dedicant tots els matins a conèixer la feina realitzada per diferents entitats no lucratives, escoles i centres de formació, amb l’objectiu d’aprendre a adaptar la seva oferta d’ensenyament a les necessitats de persones joves en situació de discapacitat i amb dificultats d’aprenentatge, situació en la que es troba l’Escola.

El grup, composat per 12 persones, professores i professors, incloent la directora i el psicòleg de l’escola, van visitar entitats com la FCV, la Fundació Mescladís (a Borrell), la Cooperativa Associació Educativa Meritxell Adam (al barri de la Florida, a l’Hospitalet de Llobregat) i l’Associació Sociocultural La Iaia Damasquina (al barri del Raval); el centre de formació professional CECAC (a Vilapicina, a Nou Barris),  així com les dues principals escoles del sector:  l’Escola de Pastisseria de Barcelona (al Born) i l’Escola de Forners i el Gremi de Flequers de Barcelona (a l’Eixample).

El professorat va interactuar amb professors de referència d’ambdós sectors (José Romero i Toni Valls), així com amb el professorat del CECAC (Ruben González), docents que van tenir l’amabilitat de mostrar-nos els respectius llocs de treball, compartint, també, algunes de les seves metodologies i eines pedagògiques.

El grup també va conèixer in situ els directius d’entitats del sector social i formatiu, el treball dels quals cal donar a conèixer aquí i a Bulgària (Martin Habiague i Toni Martínez).

Motivats per l’enorme interès del grup per aprendre i comunicar-se amb els seus col·legues, i gràcies a la inestimable ajuda de Diana, professora d’espanyol i traductora al búlgar, hem superat les barreres lingüístiques i organitzat un programa fet a la mida de les necessitats de l’Escola, setè centre de formació professional de Bulgària amb el qual la FCV col·labora en els darrers 3 anys.

Per a més informació sobre l’activitat, realitzada amb el suport del programa Erasmus + de la Comissió Europea i l’Agència nacional búlgara, podeu enviar un correu electrònic a projectes@catalunyavoluntaria.cat

Podeu consultar el vídeo curt de l’activitat en aquest enllaç: https://youtu.be/P7QxW5e8icU