La FCV participa en la Segona Conferència Internacional ‘Excellency in Social Work’, celebrada a Manama (Bahrain), del 5 al 7 d’octubre, organitzada per l’entitat Bahrain Voluntary Work Society.
Amb la participació de més de 150 delegats de 16 països, directius i treballadors d’entitats publiques i privades que ofereixen serveis socials en els països del Golf Pèrsic i en el conjunt dels països àrabs, la conferència tenia com a objectiu principal intercanviar experiències i coneixements sobre quines són les eines més adients per a mesurar l’impacte del treball social i assegurar-ne la seva sostenibilitat.
Al llarg de 3 dies, la FCV ha participat en un programa intensiu de presentacions, tallers i trobades informals amb líders i experts de la societat civil organitzada, professors universitaris, empresaris i representants de governs de la regió, amb els quals hem pogut compartir eines, experiències i reflexions, tot cercant noves oportunitats d’aprenentatge mutu i de col·laboració.
Lluc Martí, coordinador de programes a la FCV, va co-facilitar un taller de 3 hores, amb la participació d’estudiants universitaris de diversos centres del país, dedicat a identificar els reptes dels països de la regió en l’actual context global, per afavorir la reflexió, l’intercanvi d’idees i donar exemples sobre com les persones joves poden marcar la diferència i esdevenir part de la solució enfront molts d’aquests reptes, mitjançant la seva participació en iniciatives voluntàries.
La FCV va oferir informació dels seus programes i activitats en un stand, que va comptar amb la visita de molts delegats/des i de les autoritats del país, incloent a la reialesa de l’Aràbia saudita i les autoritats del Regne de Bahrain, els quals van mostrar interés sobre les activitats de la FCV i, com no, sobre la ciutat de Barcelona.
Participar en la conferència ens ha permés establir un diàleg fructífer amb representants d’entitats i amb un grup de joves universitaris, i conèixer millor quines són les seves inquietuds; reforçar la col·laboració amb entitats del Marroc i d’Algèria, i crear noves relacions amb entitats d’aquests països, Tunísia, Oman, Aràbia Saudita, Sudan, Kuwait, Jordània, Egipte i, lògicament, Barain.
Les altres entitats europees convidades a l’esdeveniment van ser: International Drama Institute Without Borders (Alemanya), Cultures de Monde (França) i Piozone (Regne Unit).
Tot i les diferències que existeixen entre països i regions al món, els reptes socials, econòmics, culturals i del medi ambient són molt semblants a tot arreu (crisis climàtiques i humanitàries, exclusió de persones i col·lectius vulnerables), motiu pel qual la col·laboració internacional, intersectorial i el treball en xarxa entre entitats és quelcom essencial. Participar en la conferència ens recorda també l’ interès genuí de moltes entitats no lucratives i socials per associar-se amb entitats europees, per tal de conèixer noves experiències, pràctiques i instruments.
Per a més informació sobre la conferència i els seus resultats, podeu enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat (Lluc)