Del 23 al 30 d’agost de 2016 la Fundació Catalunya Voluntària acull a la ciutat costanera de Molí de Mar, a la platja del Far de Vilanova i la Geltrú, l’intercanvi juvenil “Empowering for Change“, protagonitzat per 21 joves de Catalunya, Grècia i Letònia.
L’intercanvi existeix per animar a tots els/les participants a entendre que, per aprendre, cal estar disposat/a a canviar.
Els 5 objectius principals de l’intercanvi són:
- Redescobrir l’alegria del joc i de l’espontaneïtat com a font d’aprenentatge;
- Donar valor al coneixement d’un/a mateix/a, per gestionar millor les prioritats, el temps i els recursos disponibles;
- Donar valor a la comunicació com a font d’aprenentatge, aprendre a utilitzar diversos estils comunicatius (en funció de cada situació) i a comunicar amb més claredat, precisió i confiança;
- Donar valor al pensament com a font d’aprenentatge, aprendre a utilitzar diversos estils de pensament (en funció de cada situació) i a pensar de manera més positiva, crítica i creativa.
Tenim previst realitzar activitats que serveixin per millorar els diversos estils de comunicació i de pensament, així com per aprendre a aprendre; per aquest motiu es dedicaran espais per identificar nous talents, redescobrir interessos i reflexionar sobre quins són els reptes (personals, educatius i professionals) que més ens motiven i/o ens treuen la son, com a pas previ per a embarcar-se en nous projectes i tenir més control i iniciativa sobre les coses que ens afecten.
Nogensmenys, l’intercanvi oferirà a tots els participants la possibilitat de viure una experiència de solidaritat i de treball en equip, on podran expressar les seves idees i desenvolupar les habilitats i actituds que poden resultar més útils i rellevants, també per accedir a una feina.
Amb l’objectiu d’adquirir noves perspectives i guanyar en motivació i inspiració, l’activitat explorarà l’enorme potencial de la metodologia de l’educació no formal, tot afavorint l’intercanvi entre els participants.
L’activitat és el resultat de la col·laboració entre la FCV i les entitats “United Societies of Balkans – USB” (de Tessalònica) i l’associació europea “World at Our Home” (de Rezekne) i té lloc gràcies al suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea.
Per a més informació o per a qualsevol consulta sobre l’activitat, pots consultar l’info kit, trucar al 934124493 o enviar un correu a projectes@catalunyavoluntaria.cat.
Per participar en el procés de selecció, cal omplir la fitxa d’inscripció i enviar-la a: projectes@catalunyavoluntaria.cat abans del 15 de juny.