Una historia d’identitats múltiples: un pas endavant

Em dic Rebecca i sóc ucraïnesa de naixement, armènia de nacionalitat, polonesa i francesa d’estudis. També he treballat amb organitzacions prospectives a Armènia – Centre d’Iniciatives Juvenils, Barcelona – Fundació Catalunya Voluntària a l’Haia – Xarxa Unida de Joves Constructors de Pau. Per tant, es torna obvi que la meva mentalitat i filosofia de vida s’han format predominantment fora de la mentalitat convencional de la societat armènia i la meva comprensió de les cultures socials contemporànies ha abraçat valors més universals.

Sóc una defensora de la pau i l’enfortiment dels joves perquè crec que els joves tenen el potencial d’estar a l’altura de les seves expectatives i contribuir a la construcció d’un món just i pacífic. El 2015, per omplir les meves aspiracions i superant els desafiaments de la burocràcia, em vaig embarcar en una experiència de servei voluntari a Fundació Catalunya Voluntària en el projecte: “Clam per la pau”. El projecte de voluntariat va ser alhora enriquidor i desafiant, i els moments en què em van animar a ampliar els meus límits m’han aplanat un camí professional únic.

Un mes abans d’acabar el meu servei voluntari, vaig rebre una resposta positiva d’una institució d’estudis bilingüe prestigiosa: el College of Europe amb seu a Varsòvia, Polònia, per a realitzar estudis europeus de postgrau per un any amb una beca totalment coberta. Recordo haver celebrat la meva “petita victòria” amb gran alegria i una afirmació. La vida és meravellosa.

Quan em vaig graduar amb èxit al Col·legi d’Europa, em vaig resistir a tornar a Armènia, ja que la meva “veu interior” demanava un altre desafiament i experiència. A mitjans de juliol de 2017, vaig rebre sobtadament una trucada del Consell d’Europa, una organització internacional intergovernamental amb seu a Estrasburg, que m’informa sobre l’oferta de pràctiques professionals. Aquest va ser un altre dels meus somnis: treballar en el camp de la diplomàcia i les relacions internacionals, perquè la diplomàcia sempre ha estat la meva “passió” i regula la idea de la pau i les negociacions com el principal mitjà designat per resoldre desacords i conflictes.

Un període de pràctiques de 5 mesos em va permetre establir connexions i contactes i aprendre sobre la possibilitat de completar el cicle dels meus estudis de mestratge en Sciences Po – Institut de Political Studies. En el moment d’escriure això, estic experimentant la vida estudiantil a Estrasburg, França.

A més, amb el suport que vaig rebre a Armènia i Espanya, he presentat una sol·licitud per Representant del Grup Directiu Internacional per a Europa a la xarxa mundial d’organitzacions de joves per a la consolidació de la pau (amb seu a l’Haia a la Xarxa de Joves constructors de Pau dels Estats Units) i he estat triada per al càrrec per als propers dos anys. Per tant, estic encara més feliç de tenir l’oportunitat d’impulsar l’agenda de la joventut i la pau al mateix temps que ens acostem als joves i involucrem a parts interessades importants.

Al final, crec que això no hauria estat possible si no hagués conegut gent meravellosa en el meu camí, si no hagués rebut el seu suport i orientació, si no m’haguessin fet creure en el meu propi poder i els meus somnis. Això no hagués estat possible si no reconegués i celebrés les múltiples identitats, els valors i principis universals que estan en el meu entorn.

Comments are closed.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies