Em dic Rebecca i sóc ucraïnesa de naixement, armènia de nacionalitat, polonesa i francesa d’estudis. També he treballat amb organitzacions prospectives a Armènia – Centre d’Iniciatives Juvenils, Barcelona – Fundació Catalunya Voluntària a l’Haia – Xarxa Unida de Joves Constructors de Pau. Per tant, es torna obvi que la meva mentalitat i filosofia de vida s’han format predominantment fora de la mentalitat convencional de la societat armènia i la meva comprensió de les cultures socials contemporànies ha abraçat valors més universals.

Sóc una defensora de la pau i l’enfortiment dels joves perquè crec que els joves tenen el potencial d’estar a l’altura de les seves expectatives i contribuir a la construcció d’un món just i pacífic. El 2015, per omplir les meves aspiracions i superant els desafiaments de la burocràcia, em vaig embarcar en una experiència de servei voluntari a Fundació Catalunya Voluntària en el projecte: “Clam per la pau”. El projecte de voluntariat va ser alhora enriquidor i desafiant, i els moments en què em van animar a ampliar els meus límits m’han aplanat un camí professional únic.

Un mes abans d’acabar el meu servei voluntari, vaig rebre una resposta positiva d’una institució d’estudis bilingüe prestigiosa: el College of Europe amb seu a Varsòvia, Polònia, per a realitzar estudis europeus de postgrau per un any amb una beca totalment coberta. Recordo haver celebrat la meva “petita victòria” amb gran alegria i una afirmació. La vida és meravellosa.

Quan em vaig graduar amb èxit al Col·legi d’Europa, em vaig resistir a tornar a Armènia, ja que la meva “veu interior” demanava un altre desafiament i experiència. A mitjans de juliol de 2017, vaig rebre sobtadament una trucada del Consell d’Europa, una organització internacional intergovernamental amb seu a Estrasburg, que m’informa sobre l’oferta de pràctiques professionals. Aquest va ser un altre dels meus somnis: treballar en el camp de la diplomàcia i les relacions internacionals, perquè la diplomàcia sempre ha estat la meva “passió” i regula la idea de la pau i les negociacions com el principal mitjà designat per resoldre desacords i conflictes.

Un període de pràctiques de 5 mesos em va permetre establir connexions i contactes i aprendre sobre la possibilitat de completar el cicle dels meus estudis de mestratge en Sciences Po – Institut de Political Studies. En el moment d’escriure això, estic experimentant la vida estudiantil a Estrasburg, França.

A més, amb el suport que vaig rebre a Armènia i Espanya, he presentat una sol·licitud per Representant del Grup Directiu Internacional per a Europa a la xarxa mundial d’organitzacions de joves per a la consolidació de la pau (amb seu a l’Haia a la Xarxa de Joves constructors de Pau dels Estats Units) i he estat triada per al càrrec per als propers dos anys. Per tant, estic encara més feliç de tenir l’oportunitat d’impulsar l’agenda de la joventut i la pau al mateix temps que ens acostem als joves i involucrem a parts interessades importants.

Al final, crec que això no hauria estat possible si no hagués conegut gent meravellosa en el meu camí, si no hagués rebut el seu suport i orientació, si no m’haguessin fet creure en el meu propi poder i els meus somnis. Això no hagués estat possible si no reconegués i celebrés les múltiples identitats, els valors i principis universals que estan en el meu entorn.