Formació a l’arribada “La llum en la foscor”

La setmana passada vaig anar a Coma-Ruga, Tarragona, per fer la meva formació a l’arribada.

Des de que estic a la Fundació Catalunya Voluntària, tothom em parla de la formació a l’arribada i de com li canvia la seva visió i experiència del  SVE. Personalment, estava una mica preocupada. Pensava que com havia arribat a Barcelona fa 2 mesos, no la necessitaria i que m’avorriria.

De cap manera!

Colòmbia, Mèxic, França, Itàlia, Grècia, Sèrbia, Àustria, Bulgària, Polònia, Liechtenstein, Ucraïna, Rússia. Vam ser 25 joves de tot el món reunits durant una setmana plena d’activitats i tallers informatius. I va començar la primera nit, just després de l’arribada a l’alberg.

Durant tota la setmana, els 3 coordinadors van organitzar exercicis de team building (com una gimcana), activitats per saber com gestionar conflictes i estones més informatives per saber més sobre el programe Erasmus + i sobre els nostres drets i obligacions com a voluntaris/es. A més, vam tenir l’oportunitat de parlar i intercanviar de què tractaven els nostres projectes i que esperem d’aquesta experiència.

El que vaig gaudir més, són els moments informals que vaig compartir amb altres voluntaris a la platja, durant els “coffee breaks”, a la nostra habitació o durant la festa de comiat. Va ser molt bonic compartir la nostra experiència SVE i aprendre sobre els difertentes països i idiomes.

Una de les coses que més em va marcar va ser els moments que vaig compartir amb dos colombians i un noi de Mèxic. No parlaven ni una paraula d’anglès i el meu nivell de castellà és molt bàsic, però vaig plorar literalment del riure amb ells! Tothom durant tota la setmana, va fer l’esforç de traduir tot en els dos idiomes, anglès i castellà, per integrar totes les persones en les converses i jocs. Fins i tot aquelles que no parlaven anglès. Vaig confirmar que no es necessita parlar el mateix idioma per sentir-se connectat, crear i compartir bons moments.

A més, em va agradar molt el circuit de tirolina, encara que gairebé “moro” 2 vegades (si no més!), i el taller de castellers. Va ser molt impressionant i va ser un bon moment per mostrar-nos que, junts, podem elevar-nos.

Ara, he tornat a Barcelona i entenc que el curs de formació a l’arribada és realment un moment important en la vida d’un voluntari/a SVE. Em va permetre trobar moltes persones interessants i fer nous amics, entendre que sóc privilegiada en viure aquesta experiència i, tenir una nova mirava cap al meu projecte. Avui, estic més motivada que mai per gaudir del meu SVE i estar implicada en les meves tasques. I puc dir, sens dubte, que si tens l’oportunitat de fer un SVE, no t’ho pensis dues vegades!

Jade