L’1 d’abril de 2017 vaig començar el meu projecte de Servei Voluntari Europeu-SVE a Barcelona, ​​a la Fundació Catalunya Voluntària. El projecte, titulat ‘Voluntariat per la Pau’, està dedicat als temes d’educació per a la pau, construcció de pau i transformació de conflictes. Les meves tasques principals han estat aportar els meus interessos, experiència i formació en les estratègies de comunicació i de secretariat de la xarxa ‘Peace Bag EuroMed Youth “, xarxa informal d’entitats juvenils de diversos països de la mediterrània, d’una banda, i organitzant activitats i facilitant tallers, en els quals vaig poder interactuar amb gent de la ciutat, d’altra banda.

Des de fa molt de temps tinc interès en millorar les meves competències sobre els temes de pau interior, ioga, meditació i consciència i el meu SVE està sent una bona oportunitat per consolidar els meus coneixements sobre aquests temes i per entendre la seva relació amb altres aspectes del meu projecte i de les meves relacions socials.

Del 16 al 20 d’octubre vaig participar en la trobada d’avaluació intermèdia que va tenir lloc a Mollina, Màlaga, curosament preparat perquè els participants penséssim i reflexionéssim sobre les nostres experiències. Estar en un lloc força aïllat em va ajudar a descobrir el poder del silenci i per adonar-me que els tallers van ser una de les meves millors experiències. He organitzat 4 tallers sobre la capacitat d’atenció plena Mindfulness, utilitzant tècniques de ioga i de meditació, eines per assolir cert estat d’ànim que ajuda a les persones a viure en el present, a considera que tot canvi comença dins de cada persona i que, a partir d’aquí, es pot estendre a tota la societat.

Durant els tallers vaig tenir l’oportunitat d’interactuar amb 13 persones, els qui estaven satisfetes i van decidir aplicar allò après en la seva vida diària. Els comentaris que vaig rebre van ser suficients per plantejar-me seguir organitzant aquests tallers i, d’aquesta manera, arribar a més persones. I així va ser: una escola de Badalona m’ha convidat a fer aquests tallers amb un grup de mestres, d’entre 25 i 60 anys, el que confio crearà un impacte tan gran que permeti una bona cooperació entre les dues organitzacions i que, fins i tot , més escoles vulguin realitzar els tallers.

Quan miro enrere, veig moltes coses més de les que parlar. Però, resumint, en el meu projecte he vist la importància de treballar junts i de pensar en gran. Tinc molta motivació i idees esperançadores per a la resta del meu projecte i m’alegro d’haver comprès el meu potencial per ser part del canvi que vull veure al món.

Asmin