La setmana del 3 a l’11 de setembre vam tenir l’oportunitat de submergir-nos al mar negre, explorar la ciutat de Batumi, gaudir d’un espectacle de dansa tradicional, tastar el famós vi georgià i afartar-nos de formatge amb els Khachapuri. Tot plegat enmig d’un intens intercanvi d’idees entre joves d’Armènia, Espanya, Estònia, Geòrgia i Ucraïna, sobre l’ús de la gamificació en el procés de construcció d’una societat més activa, solidària i justa.
A través d’una metodologia no convencional que combina dinàmiques de grup, treball individual i sessions teòriques hem tingut la possibilitat de formar-nos en un sector d’última actualitat el potencial del qual pot explotar-se en l’àmbit de la protecció dels drets humans. Així mateix, ens vam poder convertir en actors de canvi dissenyant els nostres propis jocs educatius i implementant-los amb joves d’una ONG local.
Distribuïts en tres grups multinacionals, hem creat tres jocs en els quals es reflexiona sobre temes tan diversos com són la interculturalitat, el medi ambient i la situació dels refugiats, temes molt presents en una Europa convertida en escenari de guerra.
Aquesta experiència ha estat satisfactòria en molts aspectes. Ens ha donat l’oportunitat de treballar en equip, desenvolupar les nostres habilitats comunicatives i creatives, així com descobrir experiències personals i professionals diverses i apassionants. A més, vam ser testimonis de primera mà de l’hospitalitat de la societat georgiana a qui volem agrair per ensenyar-nos la seva cultura i tradicions.
Aquest octubre iniciem la següent fase de la formació en la qual exportarem els projectes a les nostres respectives comunitats.
Tenim moltes ganes d’afrontar el repte!
Helena, Mikel i Júlia