L’Andrei a l’avaluació intermèdia SVE

La recent reunió de SVE a Mollina va ser una bona ocasió per prendre un descans de la feina a la FCV i l’agitada vida de Barcelona, ​​per mirar cap enrere en el que ha succeït fins ara en el programa i per percebre el que podria/hauria de succeir en la segona meitat del projecte i quin potencial està més enllà d’això. Comptar amb un gran nombre de participants va ser útil per obtenir una perspectiva comparativa sobre les experiències individuals dels voluntaris i la varietat/diversitat dels projectes SVE. Durant les sessions, vaig analitzar el projecte SVE, els aspectes pràctics i vaig recordar les tasques que encara estan pendents. La tutoria personal amb el formador i les xerrades i debats informals amb altres participants van ser els moments amb millors resultats d’aprenentatge i reflexions més profundes per a mi. Van ser bones ocasions per reflexionar també sobre el meu procés d’aprenentatge i la meva capacitat per aprendre, el meu rol com a voluntari de SVE i, finalment, sobre el valor de les meves aportacions i contribucions per altres.

Els recents esdeveniments a Barcelona m’han commocionat i, al mateix temps, han reforçat la meva convicció de continuar el meu camí de Pau. La construcció de Pau i la transformació de conflictes no són idees noves, utòpiques i poc realistes. Han estat practicades durant segles, funcionen i, fins ara, han demostrat ser les millors eines que tenim al nostre abast per superar la tensió i el conflicte. En solidaritat amb els residents de Barcelona, ​​Catalunya i Espanya, estic ferm en el meu desig de desenvolupar i utilitzar mètodes d’aprenentatge per a la Pau, l’empatia, la no violència i la unitat.

Andrei