Rápido es despacio, pero sin pausas.
PRÒLEG
L’arruixada exhalava l’ànima aquell dissabte a l’ocàs, després d’una singlada bucòlica, inefable i majestuosa. L’abisme escarpat i montuós donava la hospitalitat al caient coster de la República Autònoma d’Adjara. Una travessia sèxtuple, ens havia guiat des de la ciutat natal de Guram Dochanashvili devers la contrada que va donar naixença a Nino Katamadze.
Aquesta terra preuada, banyada pel Mar Negre, ens acolliria al transcurs de set plugissers dies per cultivar-nos, culturitzar-nos i il·lustrar-nos sobre les contemporànies coneixences dins el marc de la mobilitat juvenil i el programa Erasmus+.
Prolongadament, l’aura intensa, colpidora, singular, humida, es va annexar dins les nostres ànimes per ajudar-nos a canalitzar les conviccions, alhora que les creences, sobre les tasques òptimament conduïdes pels facilitadors, que van dur a terme tota la inigualable setmana, la qual, sense dubte, ha marcat un abans i un després dins la nostra vida professional.
PBA ‘YOUTH PARTICIPATION IN A NUTSHELL’
Al llarg del besllum comprès entre els dies nou i setze de juliol, la Fundació Catalunya Voluntària, entitat localitzada a la ciutat comtal, va ser una de les participants en l’activitat professional a Kobuleti, Geòrgia, sobre les entitats juvenils englobades dins l’intrèpid món d’Erasmus+. Durant aquestes jornades, vam parlar de manera global, heterogènia, diversa i, alhora, inclusiva sobre els diferents projectes per desenvolupar tècniques d’aprenentatge amb joves i treballadors de la joventut. D’altra banda, esmentar de manera clara i concisa que es va fer una gran tasca de com gestionar aquests cursos, quines opcions podem trobar-hi, com podem teixir un cistell de relacions humanes i dur a terme diferents activitats, englobant de manera inclusiva diverses cultures i maneres de pensar.
Cal clarificar que aquest ‘Partnership Building Activity’, estava destinat a persones professionals en l’àmbit educatiu, tant de l’educació formal com no formal. Concisament, cada participant i annexats per països d’origen, van poder presentar les entitats de les quals formen part, explicar què oferien i què buscaven.
Una setmana intensa, formal, participativa i molt profitosa, amb activitats tant consistents com la tarda al parc central de Kobuleti, envoltats de natura i animals feréstecs, entorn propici per parlar de manera amena sobre les diferents idees que poguessin sorgir entre participants, així com el típic sopar georgià per excel·lència, conegut com a “Supra”, un banquet festiu d’aliments cuinats amb amor, passió i productes de primera qualitat, que van alegrar el nostre estómac en una jornada acompanyada per música, balls i una pluja que va farcir de romanticisme la bella jornada.
ASTRÒCITS
Els astròcits són un subtipus de cèl·lules glials localitzades al cervell i la medul·la espinal. Amb forma estrellada, els nombrosos processos que presenten embolcallen les sinapsis fetes per neurones.
Dit d’una manera més clarificadora, la finalitat primordial d’aquesta experiència va ser crear relacions i teixir, com les neurones, relacions òptimes, perfectes i estratègicament avançades per dur a terme nous projectes, idees i col·laboracions entre països, originant, així, amistat i afinitats harmòniques perquè, en un futur, puguem viure tots noves aventures que ens uneixin i no ens separin.
Geòrgia, gràcies per aquesta intensa setmana!
Marcel Bansells