El 7 d’agost començarà el pròxim intercanvi juvenil que la FCV acull a Vilanova i la Geltrú,  fins el dia 15 d’agost. Aquest activitat acollirà a nois i noies de Grècia, Itàlia i d’aquí, de Catalunya, amb l’objectiu d’introduir la permacultura i aprendre a aprofitar els recursos naturals del territori mediterrani. Adarró és el nom del poblat iber situat en el barri de mar de la capital del Garraf, que servirá d’inspiració per les activitats de l’intercanvi, que té lloc en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Amb aquest intercanvi es pretén donar a conèixer nous mètodes i tècniques de disseny urbanístic que respectin el mediambient, com per exemple, la bio-construcció o l’agricultura ecològica, a més de crear un ambient multicultural on persones joves de diferents països i amb diferents llengües puguin interactuar, gaudir i enriquir-se mutuament.

El programa està organitzat per la Fundació Catalunya Voluntària, juntament amb les entitats juvenils United Societies of Balkans, de Salònica, Grècia, i Associazione Culture ARCI Strauss, de Nicolesi, Sicília, Itàlia, gràcies al suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea. Durant l’intercanvi es faran tallers, jocs, simulacions, visites a diferents entitats del territori, presentacions, entre d’altres activitats, tot fomentant el treball en equip, la creativitat i la solidaritat.

Si tens entre 18 i 25 anys i vols afegir-te a viure aquesta experiència, només has de completar la fitxa d’inscripció com a participant i enviar-la a projectes@catalunyavoluntaria.cat el més aviat possible o inscriure’t en aquest enllaç. Aquí trobaràs més informació i el programa. Les persones seleccionades rebran un correu amb informació dels següents passos a seguir. És important que els/les participants tinguin un coneixement d’anglès suficient per comunicar-se i participar activament.

“Adarró, fa més de 2500 anys” serà un projecte únic que et donarà les eines necessàries per conèixer i aprendre sobre els recursos naturals que el nostre territori ens ofereix i així aconseguir petits i grans canvis, que ens permetin viure en una societat que treballi amb la natura, i no en contra de la natura.