Formació Capsa d’Eines VA

Formació Capsa d’Eines per a un Voluntariat Actiu

La formació Capsa d’Eines per a un Voluntariat Actiu es desenvoluparan en 4 sessions diferents els dies 2, 4, 9 i 11 de febrer de 2021 de 16 a 19h. 

PER QUINA RAÓ EXISTEIX LA CAPSA?

Per capacitar a responsables d’ entitats no lucratives i de voluntariat catalanes (gestors, supervisors i mentors de voluntariat) per realitzar programes i activitats de Voluntariat Actiu= voluntariat INCLUSIU, PARTICIPATIU, FORMATIU i enfocat en RESULTATS.

COM PODEU ACCEDIR A LA CAPSA?

1.PARTICIPANT EN UN DELS WEBINARS

On s’explica el concepte de Voluntariat Actiu i les diferents activitats del projecte (autodiagnosi i tallers) i les eines que ofereix.

El registre en el webinar és gratuït, en aquest enllaç.

2.PARTICIPANT EN UN DELS TALLERS

On es comparteixen aprenentatges i es coneixen els recursos i les eines, així com l’experiència dels propis participants (responsables de programes de voluntariat)

Dates:  2, 4, 9  i 11 de febrer.  Cadascun dels tallers, de 3 hores de durada, gira al voltant d’un dels 4 elements que defineixen un voluntariat actiu: inclusiu, participatiu, formatiu i enfocat em resultats.

El registre en els tallers és gratuït en aquest enllaç. No és obligatori participar en els 4 tallers, però si molt recomanable. Participar en els tallers dóna accés als recursos de la Capsa d’Eines.

3.CONTESTANT ELS QÜESTIONARIS (EINES D’AUTODIAGNOSI)

Hi ha un qüestionari extens per a responsables d’entitats i de programes de voluntariat i un altre qüestionari més reduït per a persones que fan voluntariat.

La informació que es recull és del tot confidencial i el sistema no dóna ni respostes ni resultats automàtics.

Disponible aviat a: https://www.capsadeines.catalunyavoluntaria.cat/

CONTINGUT DELS TALLERS

Taller 1 –VA Incusiu. Dia: 2 de febrer 2021. Hora: 16:00-19:00

Relació amb la missió de l’ entitat i els seus objectius socials. Intercanvi i clarificació d’expectatives ‘Expectatives cap els participants: respecte, comunicació i responsabilitat’; Criteris de selecció i criteris d’exclusió. Elements bàsics per una comunicació efectiva: i ús de diferents estils; escolta activa, comunicació no violenta. Perspectiva d’ habilitats compartides. Acompanyament, cura i suport continuat.

Taller 2 –VA Participatiu. Dia: 4 de febrer 2021. Hora: 16:00-19:00

Relació amb la missió de l‘entitat i els seus objectius socials. Elaboració i comprovació de la ‘Llista de tasques’. Reptes lògics i assumibles. Eines per conèixer i descobrir nous interessos, estratègies per a motivar i donar poder/responsabilitat; eines de negociació, eines per donar valor als acords, eines de coaching aplicades al voluntariat. Diferents maneres d’ actua. Apoderament cívic com a procés- drets i deures.

Taller 3 –VA Formatiu. Dia: 9 de febrer 2021. Hora: 16:00-19:00

Relació amb la missió de l’entitat i els seus objectius socials. Competències. Multiplicitat de fonts i de maneres d’identificar-les, desenvolupar-les i reconèixer-les. ‘Llista d’habilitats i actituds’  Fonts de competències i marcs competencials per un aprenentatge permanent. Aprendre a aprendre, aprendre a fer, a actuar, a pensar. Espais per a la millora continuada. Identificació d’ èxits i errors; eines d’auto-avaluació i d’avaluació.

Taller 4 –VA Resultats. Dia: 11 de febrer 2021. Hora: 16:00-19:00

Relació amb la missió de l’ entitat i els seus objectius socials Llista d’èxits; diferències entre formació reglada i no reglada; les diferents maneres de pensar i d’escoltar per aprendre i millorar.  Eines per donar i rebre feedback. Eines per enfocar-se en el canvi que volem i per identificar l’impacte.

La formació va orientada a treballadors d’entitats del tercer sector i a totes aquelles persones interessades en descobrir el voluntariat en la seva plenitud.

La formació és gratuïta.

Per participar pots completar el següent formulari d’inscripció o enviar un email a: projectes@catalunyavoluntaria.cat 

IMPORTANT! El mateix dia de la sessió rebràs un email amb l’enllaç a la plataforma zoom. Si accedeixes a través de l’ordinador podràs accedir directament a través de l’enllaç que t’enviarem. Si ho fas des del telèfon mòbil, caldrà que et descarreguis l’aplicació de zoom.

Aquesta activitat compta amb el suport del programa Erasmus+ i de la Generalitat de Catalunya.

2021-02-02 16:00 2021-02-02 19:00 Europe/Madrid Formació Capsa d’Eines VA

Formació Capsa d’Eines per a un Voluntariat Actiu: Inclusiu, participatiu, formatiu i orientat a resultats.

comunicacio@catalunyavoluntaria.cat