APRÈN A PENSAR

Ens ha tocat viure en una societat fortament marcada pel poder que tenen els mitjans de comunicació i les xarxes socials, gràcies a les tecnologies digitals, poder davant del qual proposem reforçar dues competències que considerem del tot bàsiques: les capacitats del pensament i d’alfabetització mediàtica, per tal de que el pensament crític i la lectura crítica dels mitjans ens serveixin com una primera barrera de defensa davant d’aquest poder, i ens ajudi no només a identificar les notícies falses, els discursos de l’odi i de la violència (que, apel·lant als sentiments i a les passions més baixes, afavoreixen la confrontació i la discriminació) sinó també a evitar la seva propagació lluitant en contra d’ells.

El projecte consisteix en la creació d’activitats educatives i de promoció/sensibilització d’ambdues competències, emprant una metodologia no reglada i intercultural pel seu desenvolupament.

Aquí pots veure el vídeo on presentem el projecte.

Si vols conèixer més quines són les capacitats del pensament, us animen a participar en els tallers APRÈN A PENSAR.

Els tallers són gratuïts i presencials i tindran lloc a la Casa del Mar el dimarts dia 30 de novembre, de 15:30 fins a 19:30 (Aula 3, 1ª planta). Pots inscriure’t en aquest enllaç. Les places són limitades.

Si estàs interessat/da en formar part d’aquest grup i col·laborar en la iniciativa, si tens més de 18 anys i residència a Barcelona, si formes part d’una entitat juvenil, et recomanem omplir aquesta fitxa. Ben aviat et contactarem per a realitzar una breu sessió informativa.

Per a més informació o per a qualsevol qüestió, no dubtis en enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat

2021-11-30 15:30 2021-11-30 19:30 Europe/Madrid APRÈN A PENSAR

Ens ha tocat viure en una societat fortament marcada pel poder que tenen els mitjans de comunicació i les xarxes socials, gràcies a les tecnologies digitals, poder davant del qual proposem reforçar dues competències que considerem del tot bàsiques: les capacitats del pensament i d’alfabetització mediàtica, per tal de que el pensament crític i la […]

Casa del Mar, C/Albareda 1-13, Aula 3, 1ª planta comunicacio@catalunyavoluntaria.cat