Oportunitats

Aquí trobaràs moltes de les oportunitats que en aquests moments et podem oferir, sobre els diferents programes amb els que treballem.

Els seminaris i cursos de formació van adreçats a totes aquelles persones, majors de 18 anys, que actualment siguin, o hagin estat, membres actius d’entitats no lucratives i del tercer sector, voluntaris o assalariats, amb interès en desafiar al seu treball i estils de vida.

Formació – Yellow brick road -Peacebuilding in youth work -2 participants -COMPLET

De l’11 al 20 d’abril 2018 a Vlasenica, Bòsnia i Hercegovina. Accions de sensibilització, culturals i d’incidència pública en motiu de la European Peace Action Week. Aquí trobaràs més informació i la fitxa d’inscripció

Formació – Journey to Your Happiness – 4 participants -COMPLET

Del 8 al 16 d’abril de 2018 a Pedoulas, Xipre. La formació parteix de la base de què una persona feliç, pot ser un ciutadà més actiu i més capaç de combatre els obstacles actuals. Aquí trobaràs més informació i la fitxa d’inscripció.

Formació – Oh Brother, who are you? – 2 participants COMPLET

Del 9 al 17 d’abril de 2018 a Portalegre, Portugal. Millorar la capacitat dels treballadors/es juvenils per evitar la radicalització i contrarestar l’islamofòbia als països d’Europa, Balcans i Orient Mitjà. Aquí trobaràs més informació i la fitxa d’inscripció.

Formació de formadors – Natural Elements – 2 participants COMPLET

De l’11 al 20 d’abril 2018 a Rustavi, Geòrgia. Formació per a formadors, treballadors i educadors juvenils, als quals els agradi treballar en connexió amb la natura i que vulguin millorar les seves competències de facilitació i afegir elements especials al seu cos, ment, cor i esperit formador. Aquí trobaràs més informació i la fitxa d’inscripció.

Contact Making Event – Connect the Dots – 2 participants 

Del 10 al 18 de maig 2018 a Gyumri, Armènia. Per establir i reforçar la col·laboració amb les entitats participants en el seminari a través de l’aprenentatge experiencial, i, per aprendre diversos mecanismes per augmentar la qualitat i la innovació en el SVE. Aquí trobaràs més informació i la fitxa d’inscripció.

Formació – Action lab -Creativity and innovation in Peacebuilding -2 participants -COMPLET

Del 16 al 24 de maig 2018 a Krusevac, Sèrbia. . Accions de sensibilització, culturals i d’incidència pública en motiu de la European Peace Action Week. Aquí trobaràs més informació i la fitxa d’inscripció

 

Els intercanvis juvenils s’adrecen als joves d’entre 18 i 25 anys (a excepció del cap de grup, pel qual el límit d’edat és 35 anys) interessats en els temes de l’intercanvi. Els participants conviuen durant uns dies fent activitats, tallers, jocs, en torn una temàtica concreta per afavorir el coneixement de les diferents cultures.

Intercanvi juvenil – ANTYGONE on Tour Again 4 participants i un/a cap de grup 

Del 23 d’abril a l’1 de maig de 2018 a Atenes, Grècia. Basant-se en l’ús i estudi de les tragèdies clàssiques –Antygone-, i mitjançant activitats d’educació no formal, teatrals i d’improvisació, l’intercanvi es proposa identificar els problemes a l’Europa contemporània i buscar solucions a través de la tolerància. Aquí trobaràs més informació, la fitxa d’inscripció com a participant i la fitxa d’inscripció com a cap de grup!

Intercanvi Juvenil – Start the Cha(i)nge 4 participants i un/a cap de grup  

Del 19 al 27 de maig de 2018 a Vilanova i la Geltrú.  Intercanvi centrat en la creació del canvi, tant a escala personal, local com global i descobrir de quina manera estan relacionades. Aquí trobaràs més informació, la fitxa d’inscripció com a participant.

 

El Servei Voluntari Europeu (SVE) va dirigit a totes les persones joves d’entre 18 i 30 anys. El voluntari/a realitzarà una estada en una entitat situada en un altre país d’Europa, durant un període d’entre 2 setmanes i 12 mesos. Existeixen multitud de projectes de SVE en diferents àmbits: social, art i cultura, mediambient, joventut, esports, oci i comunicació, entre d’altres.

Projectes aprovats:

Servei Voluntari Europeu – Natural Park – 1 voluntari/a 

Del 2 d’abril al 28 de setembre de 2018 (6 mesos) a Kaunas, Lituània. Les persones voluntàries seran les assistents dels especialistes de la natura, geografia, gestió, turisme i història del parc. Aquí trobaràs més informació!

Servei Voluntari Europeu – EVS in PAGURO -2 voluntaris/es

Del 4 d’abril a l’1 d’octubre 2018 (6 mesos) a Caserta, Itàlia. El voluntariat proposa un ventall d’activitats per poder adaptar-se als interessos i inquietuds de les persones voluntàries. Entre les tasques es poden trobar activitats de: comunicació i promoció, campanyes de protecció del mediambient, reurbanització i neteja d’espais públics, street art, graffiti, entre d’altres. Aquí trobaràs més informació!

Servei Voluntari Europeu – Learning Facilitator EVS – 1 voluntari/a 

De l’1 de juny de 2018 al 31 de maig de 2019 (12 mesos) a la ciutat de Kecskemét, Hongria. Projecte que es desenvoluparà a les Aldees Infantils SOS, ajudant en les tasques diàries dels infants, joves i famílies i organitzant activitats diverses. Aquí trobaràs més informació!

Servei Voluntari Europeu – Youth Going Glocal – 1 voluntari/a 

Del 16 de juliol 2018 al 3 de desembre 2018 (5 mesos) a Cascais, Portugal. Cascais serà la Capital Europea de la Joventut 2018 (EYC2018). Sota aquest context, es vol promoure la cooperació juvenil a nivell local i internacional connectant els actors rellevants i reforçant el seu sentit de la ciutadania europea, explorant i integrant el nou concepte de “ciutadania glocal”.  Aquí trobaràs més informació!

Servei Voluntari Europeu – SMART – Supporting youth Motivation, Actions, Sense of Responsibility and Tenacity – 1 voluntari/a 

De l’1 d’octubre de 2018 al 30 de setembre 2019 (12 mesos) a Bolonia, Itàlia. Projecte que es desenvolupa en un centre per persones amb discapacitat. Els voluntaris/es s’introduiran majoritàriament en les activitats de socialització i d’integració per als usuaris, com ara activitats socials i recreatives. A més, s’espera que col·laborin conjuntament amb els membres del personal en activitats diàries (tallers, activitat física, activitats externes i esdeveniments especials, excursions…) Aquí trobaràs més informació!

Servei Voluntari Europeu – Young Urban Media Makers – 1 voluntari/a – properament més informació!

De l’1 de setembre de 2018 al 31 d’agost de 2019 (12 mesos) a Marsella, França. Es preveu que la persona voluntària pugui participar i desenvolupar diverses activitats: Facilitació de tallers educatius sobre mitjans, periodisme ciutadà, cultures digitals, vídeos i so. Desenvolupament d’un Medialab: laboratori ciutadà per a la producció, investigació i divulgació de projectes culturals. Producció de creacions audiovisuals i digitals. UrbanProd produeix pel·lícules, vídeos curts, documentals, àudio … per a diversos socis.

Servei Voluntari Europeu – EVS NesilFest 2018 – 1 voluntari/a per estada -COMPLET

Febrer-març 2018 (COMPLET), Abril-maig 2018 (COMPLET), Juny-juliol 2018 (COMPLET), Agost-setembre 2018 (COMPLET), Octubre-novembre 2018 (COMPLET) (2 mesos per estada) a Ankara, Turquia. En una època en què la interacció intergeneracional està disminuint, es vol dur a terme el NesilFEST, producte d’un projecte realitzat amb èxit anomenat Projecte Model d’Interacció Intergeneracional. Durant el projecte, que és un exemple d’emprenedoria social, s’utilitzaran mètodes d’educació no formal i es duran a terme activitats i tallers temàtics per fomentar la “reunió de generacions”. Aquí trobaràs més informació!

Demana’ns més info! Pots enviar la teva sol·licitud (currículum i carta de motivació, tots dos en anglès) per qualsevol dels projectes mencionats a: comunicacio@catalunyavoluntaria.cat La FCV farà arribar les candidatures a les entitats d’acollida, qui faran la selecció de les persones voluntàries.

Dades de la FCV com entitat d’enviament:

EVS- Coordinator: Lorena Gaona | Email: comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
IE Ref: 2016-1-ES02-KA110-007958 | PIC: 948208272


Encara tens dubtes? Consulta les FAQs!